Verstrengeling

Tollend vloog ze rond, sneller en sneller. Uiteindelijk landde ze met uitgestrekte armen op haar matras. Terwijl ze aan het overpeinzen was wat ze net had meegemaakt, voelde ze een zachte aanraking, twijfelend maar prettig. Langzaam gleed het van haar schouder naar de binnenkant van haar arm en kietelde haar oksel. Ze gluurde door haar wimpers en ontdekte dat een rood-zwarte slang, getekend met duizeligmakend ruitjespatroon, haar huid streelde. Even hief hij zijn kop in haar richting en keek ze in zijn koude reptielenogen, even werden ze warmer en zachter, zoals haar minnaar haar kon aankijken als hij in haar kwam. De slang omwikkelde haar pols en spande zijn spieren bij elke beweging die ze maakte, als een levende handboei.

   Een tweede slang gleed naar haar toe, tot zijn kop vlakbij haar gezicht stopte. Zijn dwingende blik deed haar aan haar echtgenoot denken, als ze stoute spelletjes speelden. Met zijn gespleten tong beroerde hij haar wang; ze kreeg kippenvel. 

   De beide jagers glibberden over haar naakte lichaam. Plagend kropen ze naar haar oksels, speels raakten ze haar tepels aan, even prikten scherpe tanden in het zachte vlees van haar borsten. Als vaardige liefhebbers zetten ze hun tocht voort, ze voelde ze overal. Alle poriën in haar huid leken open te staan, ze gloeide, haar wellust groeide. 

   Ze rilde van genot toen haar overmeesteraars zich om haar heupen en billen draaiden, tilde haar hoofd op en zag de gespierde reptielen tussen haar benen, fier opgeheven tegen elkaar, als in een verstild gevecht. Een fractie later vielen ze bijna levenloos en slap op haar buik en gleden langzaam naar beneden, met trillende tongen. De spieren in haar onderbuik trokken samen, een enorme spanning bouwde zich op, nog even en dan… 

   Haar lichaam ontplofte bijna toen de lange lijven zich behoedzaam tussen haar schaamlippen naar binnen wrongen. Als de vingers van een geoefende liefdespartner verkenden ze haar en glipten in en uit. Het overweldigende gevoel van een aankomend hoogtepunt maakte haar hebberig; ze wilde meer, meer, meer…. 

   Opeens waren ze weg, zelfs haar polsen waren niet meer omstrengeld. Getergd kwam ze overeind en zag de zwart-rode reptielen van het bed glijden, over de vloer tegen de muur op, waar ze zich mengden met de andere slangen in de tekening. Het beeld draaide voor haar ogen, gehypnotiseerd bleef ze ernaar kijken. Ze schoof naar het voeteneinde, ging op de rand zitten. Vier stappen en ze zat er met haar neus bovenop. Steeds dichter en dichter bij de afbeelding; ze kreeg het gevoel dat de hele muur bestond uit slangen, de hele kamer. Ze werd duizelig, wilde een stap terug doen, maar het was al te laat. Ze viel, om zich heen alleen maar zwarte en rode slangen. Tollend vloog ze rond, sneller en sneller en sneller… 

Kunstenaar: M.C. Escher

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s